behandlingsalternativ vid förträngning i kranskärlen

Skrivet den 2012-04-03 @ 20:47:05

min förra "lektion" handla om vilka utredningar man gör efter en hjärtinfart, idag ska jag prata om vilka behandlingar man kan genomföra efter en hjärtinfarkt.

detta kommer bli lite av dom svårare lektionerna, men ska försöka att förenkla så mycket som möjligt så att alla förstår. Hoppas alla hänger med och att ni vågar ställa frågor om det finns något som ni inte förstår, då kör vi "elever"
tänkte ta och prata om två olika behandlingar, den första är : Ballongvidging, även kallad PCI..
metoden används vid enstaka kranskärlsförträningar. En kateter med en ballong placeras i det förträngda kranskärlet. Ballongen blåses upp och det förträngda området vidgas, detta leder till att blodflödet förbättras. Behandlingen kan upprepas vid behov. Oftast sätts ett " cylindriskt nät" in, så kallad stent, för att säkrare håla kärlet öppenstående. Fördelen med PCI är att bröstkorgen inte behöver öppnas. Endast någon dags sjukhusvård behövs. ingreppet är betydligt enklare än en bypassoperation( den andra metoden som jag kommer skriva om ). Det är numera mycket vanligt att PCI görs under vårdtiden för en akut hjärtinfarkt. Det otroliga med denna behandling är att patienten är vaken under hela behandlingen, man för in katetern i ljumsken eller handleden och den bedövning man tar använding av är en enkel lokalbedövning..
här kommer en film som visar hur det går till, tyvärr är den på engelska, hoppas ni förstår ändå


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback